суботу, 2 травня 2020 р.

МЕТОДИ РОБОТИ З АУТИЧНИМИ ДІТЬМИ У ДИТЯЧОМУ САДОЧКУ

Аутична дитина дошкільного віку (4-5 років), опиняючись у дитячому садку, часто демонструє проблеми з адаптацією, характерні для нейротипових дітей ясельної групи. Він може дуже сильно прив'язатися до вихователя або няні, намагаючись постійно підтримувати тактильний контакт з нею – тримати її за руку або сидіти у неї на колінах.
Однією з типових проблем маленьких аутистів є освоєння «режимних» дитсадівських занять, таких як денний сон, їжа, відвідування туалету. Іноді дитина, яка вдома нормально їсть і справлявся з горщиком, в дитсадку починає відмовлятися від їжі та/або у нього починається енурез (а в деяких випадках він може просто терпіти весь день, не відвідуючи туалет).
Зрозуміло, малюк відчуває труднощі з входженням в групу однолітків, особливо на перших порах. Він не приєднується до спільних ігор самостійно, не виявляє інтересу на заняттях. Однак часто виявляється, що «відсутність» зовні, дитина може добре сприймати події: наприклад, вдома він може проспівати розучену в дитсадку пісню, хоча на музичному вечорі навіть не намагався співати.
Щоб адаптація проходила більш успішно, не можна віддавати маленького аутиста в сад «раптово». Спочатку походіть з ним на прогулянки по території його майбутнього садка, подивіться разом, як там грають дітки. При цьому потрібно детально розповідати дитині про майбутні заняття в саду, режим дня, час, коли за ним будуть приходити батьки. У перші тижні або навіть місяці слід приводити дитину в групу ненадовго, потроху збільшуючи час його перебування там. Також допоможуть і розвиваючі іграшки для дітей аутистів, які привчають контактувати з іншими людьми.

1 коментар:

  1. г-н педро зробив все можливо, щоб допомогти мені з судом, який я використовував для розширення свого лісопильного бізнесу, вони були дружелюбними, професійними та абсолютними жемчужинами для роботи. я рекомендую зв'язатися з будь-яким, хто ищет суд. pedroloanss@gmail.com.

    ВідповістиВидалити